Info

29. januar 2020.29. jan 2020.
Opozicija u Briselu

Opozicija u Briselu

Predstavnici opozicije u Srbiji, okupljeni oko ideje bojkota, danas su u Evropskom parlamentu (EP) u Briselu ponovili da ostaju jedinstveni u odluci da bojkotuju predstojeće izbore, i na republičkom, i na lokalnom nivou.

U saopštenju Saveza za Srbiju (SzS) se navodi da su predsedavajući SzS Dragan Đilas, gradonačlenik Šapca Nebojša Zelenović i funkcioner Pokreta slobodnih građana (PSG) Natan Albahari razgovarali u Briselu s potpredsednicom EP Klarom Dobrev i s evroposlanicima Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom - članovima delegacije EP u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji.

Zvaničnici iz SzS su odluku o bojkotu izbora obrazložili rekavši da se u Srbiji intenziviraju pritisci na medije, da se televizija N1 "proteruje" iz ponude kablovskih operatera, da je "još brutalnija medijska satanizacija neistomišljenika režima", i da postoje pokušaji uspostavljanja potpune kontrole nad pravosuđem i biračima.

Ocenili su "da je sada svima jasno" da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obmanuo predstavnike EP koji su učestvovali u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji, te da vlasti nisu ispunile ništa što su obećale.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa