31. januar 2020.31. jan 2020.
Mladi menjaju Šabac

Mladi menjaju Šabac

U medijateci Narodnog muzeja Šabac večeras je održana Mini konferencija "Menjam svoj grad: Evo kako" posvećena građanskom aktivizmu.

Pomoćnica gradonačelnika za pitanja mladih Marija Ratković ugostila je istaknute aktere u polju građanskih inicijativa. Ovo je prvi u nizu događaj koji je okupio mlade iz školskih parlamenata, predstavnike USADA i Trag Fondacije, neposredno od građana i građanki prof. Ivanu Kolaković i Tamaru Kojić.

- Pokušaćemo da spojimo mlade koji žele promene u svojoj okolini sa onima koji su već nesto menjali u Šapcu ili drugim gradovima u Srbiji. Ideja je da napravimo bazu znanja, o tome na koje sve načine se zainteresovani građani i građanke mogu uključiti u promene o kojima maštaju. Ovo je prilika da se čuje glas srednjoškolaca koji su već postigli promene u svom gradu, vezano za školske parlamente ili za projekte kojima konkurišu za projekat "Svetionik znanja".



- Svoja iskustva će preneti mladi iz školskog parlamenta u Somboru. Sa građanskim aktivizmom mlade će upoznati Tamara Kojić. Ona će predstaviti svoje početke koji datiraju od učešća u školskim parlamentima, o akcijama koje su nagrađivane poput " Kilometar kose" - navela je pomoćnica gradonačelnika Marija Ratković i dodala:

-Naša kancelarija je otvorena za sva pitanja. U svakom trenutku smo spremni za saradnju kako bismo kroz razgovor došli do rešenja. Plan nam je da u narednom periodu kombinujemo format mini konferencije sa formatima radnih grupa koji se obično održavaju u Gradskoj kući, a i videćemo da pomenuta dešavanja "razmrdamo" organizacijom u Muzeju ili Biblioteci kako bi građanima ukazali da su sve kulturne institucije otvorene za saradnju - rekla je Marija Ratković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa