Info

14. februar 2020.14. feb 2020.
Otvoreno Jedinstveno upravno mesto

Otvoreno Jedinstveno upravno mesto

Danas su u prizemlju Gradske uprave Šabac ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić otvorili Jedinstveno upravno mesto. Ministarstvo je 2018. godine započelo je projekat uvođenja jedinstvenih upravnih mesta, a Šabac je jedan od gradova gde je ovakav šalter postojao i ranije.

-Intencije i Vlade Republike Srbije i Ministarstva su da unificiramo jedinstvena upravna mesta u svim gradovima i opštinama u Srbiji. Cilj je da svi poslovi sa upravom postanu lakši, brži i jeftiniji za građane. Sve kapactete želimo da stavimo u funkciju kako bi građanima bilo lakše. Drago mi je da je Šabac još ranije pokrenuo objedinjavanje procedura koje olakšavaju građanima da ostvare svoja prava, rekao je ministar Ružić.Nemanja Pajić je podsetio da je Šabac ideju jedinstvenog šaltera pokrenuo još 2014. godine, kako bi građani na jednom mestu mogli da dobiju sve informacije i ostvare sva prava i usluge koje su u nadležnosti Gradske uprave.

-Ideja jesta da činovnici Gradske uprave rade posao za naše sugrađane. Da bi se to ostvarilo važna je umreženost svih institucija kako bi informacije i dokumenti brže tekli i da bi građani uz što manji napor oni dobili što bolji rezultat, rekao je Pajić i dodao da je ovo prva poseta nekog ministra Gradskoj upravi u protekle četiri godine.

Otvaranju je prisustvovao i načelnik Gradske uprave Milan Vasić koji je objasnio kako u praksi funkcioniše Jedinstveno upravno mesto.

-Podnošenjem zahteva za novčanu socijalnu pomoć, koja se ostvaruje u Centru za socijalni rad i ukoliko stranka ima pravo da je ostvari automatski postaje i energetski zaštićen kupac, odnosno plaća pola računa za električnu energiju. Nije potrebno da ponovo podnosi ni bilo kakvu dokumenatciju, naveo je Vasić jedan od primera ubrzavanja i objedinjavanja procedura.

Postoji i 30 seoskih mesnih zajednica gde se mogu podneti svi zahtevi koji su automatski vidljivi u E pisarnici u gradu.

Najnoviji broj

15. april 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa