14. februar 2020.14. feb 2020.
Delegacija Krfa u poseti Šapcu i Prnjavoru

Delegacija Krfa u poseti Šapcu i Prnjavoru

Večeras je u zvaničnu posetu Šapcu i Prnjavoru stigla delegacija Opštine Krf. Predstavnike Opštine i članove hora "Agios Mateos" u Gradskoj kući su ugostili član Gradskog veća Božidar Katić i predstavnici Mesne zajednice Prnjavor.




Prnjavor i Ageos Mateos od 1993. godine su mesta pobratimi. Prijateljstvo jedno vreme nije baš najbolje negovano, ali su prošle godine ponovo uspostavljeni kontakti. Mačvani su na Krfu bili u septembru, a sada je došlo vreme da Grci uzvrate posetu.



Inače, Agios Mateos je mesto u kom su po iskrcavanju na grčko ostrvo bili smešteni pripadnici Drinske divizije u Prvom svetskom ratu, a meštani i dalje sa velikom pažnjom brinu o spomeniku koji su naši vojnici podigli svojim preminulim saborcima.

-Ovo je prilika da razgovaramo i o nekim drugim stvarima jer saradnja između našeg grada i Krfa neće se završiti tamo gde je nekada postojala, odnosno na kulturnoj saranji i razmeni. Razgovaraće i predsednici naših privrednih komora o konkretnoj saradnji, zatim i u oblasti turizma. Neki sporazumi su već postignuti. Dogovaraćemo se kako da naši najbolji vide Krf. Svako srpsko dete treba da vidi Krf i ostrvo Vido da bi shvatilo cenu slobode, rekao je Božidar Katić.



Članovi hora "Agios Mateos", članovi folkolornog ansambla Doma kulture Prnjavor i KUD-a "Abrašević" koncert će održati sutra u 19.00 časova u Domu kulture u Slepčeviću, dok će u nedelju, takođe u 19.00 časova nastupiti u Domu kulture u Prnjavoru.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa