17. februar 2020.17. feb 2020.
Bartulina slika na izložbi "Sveti Sava, Svetogorac i Hilandarac"

Bartulina slika na izložbi "Sveti Sava, Svetogorac i Hilandarac"

Slika Dragana Bartule, Lozničanina kome je Šabac "slikarski rodni grad", biće postavljena na Izložbi "Sveti Sava, Svetogorac i Hilandarac" u konaku kneginje Ljubice u Beogradu.

Povodom osamstogodišnjice samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i posvećenja Svetog Save, Svetogorca i Hilandarca, za prvog Arhiepiskopa srpskog (1219 – 2019), kao deo programa proslave jubileja koja je upriličena u Solunu i Beogradu, Zadužbina Svetog manastira Hilandara i Svetogorski dom (Η Αγιορειτική Εστία – Mount Athos Center), priredili su grupnu izložbu koja donosi savremene umetničke predstave Svetog Save. Izložba je bila postavljena u galeriji Svetogorskog doma u Solunu od 5. novembra 2019. do 20. januara 2020.

Inicijativu za organizaciju programa u okviru kojeg je priređena izložba pokrenuo je arhimandrit Metodije, iguman Svetog manastira Hilandara, kao član Upravnog odbora „Svetogorskog doma“(čiji su osnivači Grad Solun i Sveštena zajednica Svete Gore Atonske) i predsednik Upravnog odbora Fondacije „Zadužbina Svetog manastira Hilandara“ (čiji je osnivač Sveti manastir Hilandar). Ideja je potekla kao opšti svetogorski doprinos u obeležavanju velikog jubileja srpskog naroda, Srpske pravoslavne crkve i monaške zajednice Svete Gore.

Izložba će biti otvorena u sredu, 19. februara u 19.00 časova, u konaku kneginje Ljubice.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa