19. februar 2020.19. feb 2020.
Promovisana knjiga Olivere Ćirković JA, PINK PANTER u Glasu Crkve u Šapcu

Promovisana knjiga Olivere Ćirković JA, PINK PANTER u Glasu Crkve u Šapcu

U prepunoj sali Glasa Crkve u Šapcu, sinoć je održana promocija knjige JA, PINK PANTER Olivere Ćirković.

Olivera Ćirković, bivša uspešna košarkašica i reprezentativka Jugoslavije u životnom posrnuću na putevima poroka i kriminala, završila je u najčuvanijem grčkom zatvoru iz koga je uspela da pobegne, jedina u istoriji najčuvanijeg "mrtvog doma".

- Nije slučajno da promovišemo ovu knjigu u Nedelji bludnog sina, a ta jevanđeoska priča biografija je svakog čoveka. Pokajanje je velika tajna koja prethodi svim svetim tajnama. Onaj ko siđe u samog sebe, sretne se sa sobom i pronađe sebe u sebi, veći je od anđela. Ova knjiga je drama jednog života od donjeg pakla do uzleta u život Crkve Hristove, čija se vrata nikada ne zatvaraju. Večeras svedočimo potresnoj i gorkoj ispovesti kao u ranoj crkvi apostolskog blagodatnog perioda kada je praktikovana javna ispovest, istakao je protođakon dr Ljubomir Ranković.

Moderator i voditelj tribine bila je popularna TV voditeljka Marina Rajević Savić, autorka emisije DOK ANĐELI SPAVAJU. Besedio je arhimandrit Stefan Remetski, duhovnik koji je krstio autorku.
- Ova sestra u sebi podiže hram pokajanja. Sve njene slabosti su ljudske, a čovek koji se bori ne može propasti. Volimo je zbog hrabrosti, izdržljivosti, majčinskog dostojanstva i želimo da napreduje iz vrline u vrlinu sve do mere rasta Hristovog.

Autorka je izrazila zahvalnost zbog prilike da priča o pokajanju, naglasivši da su je do sada p(r)ozivali skandalizma željni zlonamerni ljudi sa namerom da je prikažu "goru nego što jeste".
- Nisam ni mogla da pričam gluvima. Kada sam se probudila za Boga, razočarao me je spoljni svet. A pokajanje je dug proces, promena i pobeda sebe, mana kojih mnogo imam. Zahvalna sam Bogu kada mi ide dobro, a za sve loše što mi se dogodilo u životu odgovorna sam samo ja, rekla je autorka.

Knjige Olivere Ćirković izazvale su kontroverzne reakcije u srpskoj javnosti, ali nikoga nisu ostavile ravnodušnim. "Koji je među vama bez greha neka prvi baci kamen".

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa