19. februar 2020.19. feb 2020.
Rapušteni odbor Narodne stranke izlazi na izbore

Rapušteni odbor Narodne stranke izlazi na izbore

Juče raspušteni Gradski odbor Narodne stranke održao je konferenciju za medije, na kojoj je bilo reči o odluci centrale stranke koja ni jutroz zvanično nije stigla u Šabac. Koordinator za Mačvanski okrug Božidar Katić i predsednik Gradskog odbora Srđan Mitrašinović naveli su da su Glavnom odboru predočili da u Šapcu postoje uslovi da se održe regularni izbori, kao i da imaju rezultate koje treba da brane.


-GO NS u Šapcu već nekoliko meseci pokušava da pronađe sagovornika u centrali stranke kako bismo razgovarali o predstojećim izborima i tome da li mi treba da učestvujemo na lokalnim izborima. Sagovornika nismo imali do prošle nedelje. Predsednik i deo Izvršnog odbora bili su tada u Šapcu i na sastanak su bili pozvani svi članovi GO NS. Verovali smo da su oni spremni da konačno čuju glas Šapčana, rekao je Mitrašinović na konferenciji i dodao da je odluka o bojkotu doneta bez konsultacije sa lokalnim odborima.

Posle dopisa koji su poslali centrali, a u kom su navedeni razlozi zašto treba izaći na izbore, očekivali su još jedan krug konsultacija. Međutim, juče su iz medija sazanali da je Odbor raspušten.

Od 10 članova Gradskog odbra u Šapcu devet je za to da se ide na izbore.

-Sloboda da se bira, obaveza da se brani svoj grad, rezultati svog rada, svoje ime, svoja čast i dobrobit građana koji su nas birali jesu stvari koje su odlučile da mi donesemo ovakvu odluku, rekao je Božidar Katić

Narednih dana doneće odluku kako će se kandidovati, ali najverovatnije će to učiniti kao grupa građana. Odbacili su navode koji su se pojavili na društvenim mrežama, da će na izbore ići kao "Cerski marš".

Katić i Mitrašinović su konstatovali da centrala stranke odluke donosi u interesu "Kruga dvojke" i konsultujući "Tviter zajednicu" umesto stvarnih ljudi sa realnim problemima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa