20. februar 2020.20. feb 2020.
Danas u Gradskoj kući upriličen prijem za delegaciju iz Argostolija

Danas u Gradskoj kući upriličen prijem za delegaciju iz Argostolija

Pre dvadeset pet godina, u januaru devedeset pete, potpisana je povelja o bratimljenju Šapca i grčkog grada Argostoli, u cilju saradnje na dobrobit dva bratska i istorijski povezana naroda. Danas je, u Gradskoj kući, upriličen prijem za delegaciju Argostolija, predvođenu počasnim konzulom Srbije u Grčkoj dr Viktorom Ruhotasom i novim gradonačelnikom grčkog grada Teofilosom Mihalatosom.

- Šabac je jako lep. Sinoć, čim smo stigli, posetili smo crkvu Svetih apostola Petra i Pavla i prošetali gradom. Kao novi gradonačelnik, želim da nadogradim odnos koji već postoji, da napravimo još jedan korak u našoj saradnji i to u oblasti privrede, istakao je Mihalatos.

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, rekao je da je važan kontinuitet u saradnji i da, i kada se menjaju gradonačelnici, ostaje prijateljstvo između Šapca i Argostolija.

- Drago mi je što postoji obostrana želja bratskih gradova da proširimo saradnju. Pored turizma, kulture i sporta, nameravamo da razmenimo iskustva iz domena ekonomije. Poznato je da je grad Šabac dobio razna priznanja u privlačenju stranih investicija, ali želimo da čujemo i njihova iskustva, naglasio je Pajić.

Stub saradnje dva bratska grada je Viktor Ruhotas, koji je dobio Orden srpske zastave trećeg stepena za razvoj odnosa između Grčke i Srbije.

- Izuzetno mi je drago i počastvovan sam što mi je predsednik Republike Srbije dodelio priznanje. To je velika čast, ali i obaveza, odgovornost da još više radim na razviju i jačanju naših odnosa sa bratskim gradovima u Srbiji, rekao je Ruhotas i dodao da kada dolazi u Srbiju, prvo poseti Šabac.

Najnoviji broj

24. jun 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa