20. februar 2020.20. feb 2020.
Vrtić "Kolibri": Obeležena prva godina rada i postojanja

Vrtić "Kolibri": Obeležena prva godina rada i postojanja

Vrtić „Kolibri“ iz Mačvanskog Prnjavora danas je proslavio svoj prvi rođendan. Tim povodom Predškolska ustanova „Naše dete“ priredila je dobrotvorni matine koji su pripremila deca i vaspitači izvodeći razne koreografije i recitacije. Matine je priređen sa namerom kako bi se prikupila sredstva za uređenje dvorišta oko vrtića.


-Prošlo je godinu dana od kako smo u Mačvanskom Prnjavoru otvorili vrtić „Kolibri“, gde svakodnevno boravi više od 100 mališana. Ova ustanova ostvarila je dobru saradnju sa roditeljima i sugrađanima koji sve vreme uzimaju učešća u životu i radu naših vrtića. Na tome smo veoma zahvalni. Posebno smo ponosni na jaslenu grupa koju retko koje seosko i prigradsko naselje u Srbiji danas ima. Na inicijativu meštana koji su želeli nešto da nam poklone, za prvi rođendan smo organizovali priredbu. Od samog početka smo imali podšku građana Prnjavora. Ovo je možda prilika koju su prepoznali da nam izađu u susret i pomognu da se uradi ograda koja nedostaje. Deca jesu bezbedna, ali bezbednosti nikada nije dovoljno kada su deca u pitanju –rekla je direktorka Predškolske ustanove „Naše dete“ Sandra Mićić.

Programu je prisustvovao predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
-Prošlo je godinu dana, vrtić živi, a to je najvažne. Meni je posebno drago što ovde imamo jaslenu grupu. Prvi put na selu imamo da roditelji zajedno sa svojim mališanima imaju aktivan društveni život. Ovde je bezbednost na najvišem mogućem nivou. Deca uče i provode kreativno svoje slobodno vreme. Predškolska ustanove je našla način kako da poveća obuhvat dece posebno na seoskom području. Veliku zahvalnost imamo prema Fondaciji "Novak Đoković", koja je dala nemerljiv doprinos, bez kog vrtić ne bi ovako izgledo. Sve ovo što se danas dešava je preporuka da sa drugom fondacijom, a naravno i sa fondacijom Đoković, nađemo način da se nešto slično desi u drugim selima na području grada Šapca. Nadam se da će to biti brzo. Aktivno razmišljamo kako da povećamo obuhvat, kako bismo deci obezbedila što bolje uslove - rekao je Pajić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa