21. februar 2020.21. feb 2020.
(Ne)pravedne igre bogova u Šapcu
Premijerno izvođenje predstave "Igre bogova“ (raskršće Porfirija glumca)''

(Ne)pravedne igre bogova u Šapcu

Šta je spasenje? Živeti ili umreti? Da bi se spasili od jedne, ovozemaljske kazne, uradićemo nešto za šta ćemo biti kažnjeni, možda još gorom kaznom.

Stari Rim. Jedan glumac. Politika koja bi da se igra pozorišta. Umetnik hrabri kritičar, ili marioneta? Pitanje je staro koliko i sama scena, a istorija nastavlja da se ponavlja.

Predstava „Igre Bogova“ urađena je po istinitom događaju, o glumcu Porfiriju koji je živeo u trećem veku za vreme cara Aurelijana, a sinoć je imala prvo izvođenje na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta. Ovo uvod je u obeležavanje 18 godina postojanja i rada Scene „Maska“.

Režiju i scenografiju potpisuje David Alić, a tekst p Ivan Tomašević. Lik aurore Auroru igra Aneta Tomašević, Aurelija Dušan Simić, Porfirija igra Tomašević.

Osamnaesti rođendan Scene „Maska“ obeležavaće se tokom cele godine, a u februaru su planirani Dani Scene „Maska“: 26. biće odigrana „Monodrama Zorana Radmilovića“, 27. prva repriza predstve „Igre Bogova“ i 28. prva predstava „Maske“ „Klara, dogodilo se nešto neočekivano“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa