23. februar 2020.23. feb 2020.
Konkurs za Vojnu akdemiju do 15. marta

Konkurs za Vojnu akdemiju do 15. marta

Konkursi za prijem kandidata na Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoreni su do 15. marta ove godine, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić je tokom posete kadeta druge godine 143. klase Vojne akademije koji su na obuci u skijaškom poligonu "Kopaonik" izjavio da je zadovoljan dosadašnjim odzivom za upis u vojne škole.

On je rekao da će Vojna akademija ove godine upisati 177 kadeta iz civilstva i ocenio da je to "škola za odabrane i za sve one kojima su čast, znanje i Srbija među visoko rangiranim prioritetima".

Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće 25 kadeta na studije medicine, Vojna gimnazija upisaće 105 dečaka i devojčica u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred, dok će Srednja stručna vojna škola primiti 50 učenika oba pola iz građanstva.

O uslovima konkursa za prijem u vojne škole zainteresovani se mogu informisati u magazinu "Odbrana" i na veb sajtovima vojnih škola i Ministarstva odbrane.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa