25. februar 2020.25. feb 2020.
Sumnja na koronavirus u Šapcu

Sumnja na koronavirus u Šapcu

Dva pacijenta smeštena su na Infektivno odeljenje bolnice u Šapcu zbog sumnje na koronavirus. Jedan pacijent je boravio u Tajlandu, a drugi se vratio iz Milana sa simptomima sličnim gripu, saznaje RTS.

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu smešten je pacijent zbog sumnje na koronavirus.

Kako nam je potvrđeno u epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravlje, reč je o muškarcu starom 22 godine koji je dva meseca poslovno boravio u Milanu u Italiji, a u Šabac je stigao sa visokom temperaturom.

Uzorak materijala za analizu, kako nam je rečeno, poslat je na Institut "Torlak".

Prethodno je hospitalizovan pacijent koji je boravio u Tajlandu, a kao i povratnik iz Milana nije respiratorno ugrožen, već ima simptome gripa.

Oni su smešteni u propisno opremljenim izolacionim jedinicama, isključivo prema proceduri i uputstvima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Inače, zbog razvoja situacije sa Kovidom-19, Srbija je pojačala nadzor putnika na graničnim prelazima. Juče je održan hitan sastanak radne grupe Ministarstva zdravlja za kontrolu virusa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže za RTS da apsolutno nema mesta za paniku koja počinje da se širi i ističe da ističe da je situacija u Srbiji daleko od alarmantne.
RTS

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa