26. februar 2020.26. feb 2020.
Savet za zdravlje grada Šapca: U Šapcu nema inficiranih koronavirusom

Savet za zdravlje grada Šapca: U Šapcu nema inficiranih koronavirusom

Danas je održana sednica Saveta za javno zdravlje grada Šapca na kojoj su donete važne odluke o prevenciji i zaštiti od koronavirusa. Otklonjena je svaka sumnja u vezi sa pacijentima koji su se javili u Službu hitne pomoći, jednog koji je bio na Tajlandu i drugog koji se vratio iz Italije.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović poručio je da je od izuzetne važnosti da naši građani budu pravovremeno informisani.
- Sve institucije rade svoj posao spremni smo za svaku situaciju. Da ne bi bilo nesporazuma, današnji Savet sa sastao da jučerašnje sumnje u potpunosti odagna i da se nastavi komunikacija sa svim institucijama zdravstvene zaštite. Danas ćemo pozvati Zavod za javno zdravlje kao referentnu ustanovu da pravovremeno izveštava javnost o svemu što je važno za život građana i siguran sam da će to učiniti jer je to u najboljem interesu svih. Verujem da ćemo u sledećim danima pratiti situaciju po utvrđenim protokolima bez dizanja bilo kakve buke i panike i da će svako raditi svoj posao.
Dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac poručila je sugrađanima da nema razloga za brigu.
- Dva pacijenta koja su se javila u Službu hitne pomoći smeštena su na opservaciju na Infektivno odeljenje i ispoštovana je procedura koju smo dobili od Zavoda za javno zdravlje. Imali su respiratorne simptome i ispostavilo se da su obolela od virusa grupe B. U toku sinoćne sednice koja je održana u Opštoj bolnici Šabac, na kojoj su prisustvovali direktor Zavoda za javno zdravlje, direktor Opšte bolnice Šabac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, dva infektologa i epidemiolog iz Zavoda za javno zdravlje, dogovorili smo smo se kako ćemo postupati u slučaju da se pojavi koronavirus u Šapcu. Za sada, naši sugrađani mogu da budu bezbrižni, preduzete su sve preventivne mere.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa