Info

26. februar 2020.26. feb 2020.
Bezbednost dece u saobraćaju

Bezbednost dece u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizuje Pažljivkovu smotru za decu predškolskog uzrasta i učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola. Tema je bezbednost u saobraćaju, pre svega najmlađih. Telo za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca priključilo se Pažljivkovoj smotri.

Deca iz šest vrtića PU „Naše dete“ („Sloboda“, „Sunce“, „Proleće“, „Pčelica“, „Snežana“, „Đurđevak“) i takođe, šest osnovnih škola („Janko Veselinović“, „Nata Jeličić“, „Laza Lazarević“, „Stojan Novaković“, „Dositej Obradović“ iz Volujca i OŠ „Majur“ iz Majura) danas su imala proveru znanja o pravilima u saobraćaju, a nakon rezultata najbolji će se nadmetati u narednim fazama (opštinska, regionalna i republička).

-Ovo je važna akcija, a grad Šabac uvek je tu da podrži slične aktivnosti koje se realizuju na lokalnom i nacionalnom nivou. Raduje me što je značajan deo škola i vrtića deo Pažljivkove smotre, jer će usvojiti pravila ponašanja u saobraćaju. Radovi u gradu, ali i ovakve aktivnosti su deo Strategije i plana održive mobilnost, te je stoga u budžetu Grada više od 60 miliona dinara opredeljeno za izgradnju novih trotoara i rekonstrukciju postojećih kako bismo bezbednost pešaka podigli na viši nivo - pojasnio predsednik Tela za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca Nemanja Pajić.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa