Info

29. februar 2020.29. feb 2020.
Nspm

Nspm

Jakšić: Zelenović je odgovoran biračima u Šapcu a ne predsedništvu SzS

Šabac je jedna od "oslobođenih teritorija" u Srbiji koja treba da se sačuva u političkoj borbi, ocenio je novinar Boško Jakšić gostujući na Radio-televiziji Šabac u emisiji "Dobar, loš, zao".

"Oslobođena, imajući u vidu vlast (Srpske napredne stranke) koja ovde caruje već godinama... Ako imaš jednu oslobođenu teritoriju, pa tvoj cilj je da 'Užičku republiku - šabačku republiku', širiš, to je valjda tvoja politička ideja, a ne da na srebrnoj tacni predaješ vlast u gradu u kom imaš objektivne šanse da pobediš. Pa i ako izgubiš nije kraj sveta, politika je nešto što se menja", kazao je Jakšić.

On je rekao i da je (gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša) Zelenovićevo "samoisključivanje" iz SzS "ciničan oblik tumačenja da je izbačen" iz tog političkog bloka.

"(Predsednik Narodne stranke) Vuk Jeremić se ponašao kao Pontije Pilat, kao da je on papa Rimski koji ima pravo nekoga da ekskomunicira zato što ne podleže komandnoj politici koja mi nikako ne liči na to što se naziva demokratskom opozicijom. A drugo, razgovarajte, budite dovoljno tolerantni", kazao je Jakšić.

Jakšić je naveo da je birač osnovna institucija i osnovna odlika demokratije.

"Zelenović je u Šapcu odgovoran biračima, a ne predsedništvu ili prezidijumu SzS. On je najodgovorniji ljudima ovde. Ti ljudi, ako ne bi izašli na izbore, oni bi se osećali izdanim, vi te birače ne bi vratili godinama, ako ne i decenijama. I šta je rezultat? Rezultat je da naprednjaci ovaj grad dobiju i da se ostvari njihova 'kimdžongunovska' ambicija da imaju stoprocentno sve", ocenio je Jakšić.
Beta

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa