5. mart 2020.5. mar 2020.
Zelenović: Odluka o izlasku na izbore u Šapcu teška ali da se sačuva ostrvo slobode

Zelenović: Odluka o izlasku na izbore u Šapcu teška ali da se sačuva ostrvo slobode

(Beta) - Gradonačelnik Šapca i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da je odluka o izlasku na lokalne izbore u tom gradu bila teška ali sa idejom da se sačuva ostrvo slobode, kao i u Paraćinu, navodeći da je dobra i za Šabac i za Srbiju.

"Uopšte se ne osećam odgovornim za bilo šta što se sad dešava ili može da se desi u budućnosti u vezi sa Savezom (za Srbiju). Odluka je bila teška, ali sam je doneo mirne glave i čistog srca. I nakog dugog promišljanja i dugih razgovora i sa ljudima koji su uticajni u gradu i sa advokatima, lekarima, poslovnim svetom, studentima, sa svima sa kojima smo mogli da razgovaramo", rekao je Zelenović u intervjuu za novi broj nedeljnika NiN.

On je naveo i da nikada nikog nije slagao i rekao da neće učestvovati na lokalnim izborima u Šapcu, kao i da mu je "savest mirna i zbog toga što ovu odluku nije doneo sam nego sa građanima Šapca".

Prema rečima Zelenovića, Zajedno za Srbiju će sledeća dva meseca potrošiti na intenzivnu komunikaciju sa građanima Šapca.

"Kako da unapredimo naše dosadašnje politike, kako da omogućimo nove investicije, bolje plaćene poslove, kako da obezbedimo da se 20 hiljada hektara u Mačvi navodnjava, kako da proizvođači kukuruza i žitarica ostvare dodatni profita od hiljadu evra po hektaru. Razgovaraćemo o tome kako da se održi sedam posto davanja za kulturu, kako da imamo dobre lokalne usluge pod najnižim cenama, dobro zdravstvo, socijalnu zaštitu", obajasnio je Zelenović.

On je naveo da mu je veoma važno "što će izbori u Šapcu i paraćinski biti jedini pravi izbori u Srbiji", dodajući da će se na njima "pokazati važna stvar - šta se dešava u okolnostima kod imate ponudu".

"Mi smo", naveo je, "već jednom to uspeli da uradimo 2016. i u manje više sličnim okolnostima smo uspeli da pobedimo".

"I to je moja poruka - kad se izbori održe u okvirima koji obezbeđuju pravo takmičenje i ponudu, onda je moguće pobeđivati bilo gde u Srbiji i ništa nije beznadežno", naveo je Zelenović.



Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa