7. mart 2020.7. mar 2020.
Proširenje kapaciteta u vodosnabdevanju

Proširenje kapaciteta u vodosnabdevanju

Radovi na istražno-eksploatacionoj bušotini vezano za bunar u Svileuvi se ovih dana privode kraju. U toku je ispitivanje, odnosno merenje količina voda koje će taj bunar dati. Prema rečima predsednika opštine Dušana Ilinčića ovi radovi su deo projekta stabilnijeg snabdevanja vodom u kritičnim periodima tokom godine ne samo Koceljeve nego i okolnih mesnih zajednica gde je pušten ovaj cevovod.

-Ovo je veliki korak koji smo započeli u prošloj godini. Dubina bunara je preko 200 metara a vreme će pokazati koliko će vode biti u njemu. Takođe, korak na koji smo se odlučili je da sve bunare spojimo u jedno kroz izgradnju rezervoara u Svileuvi. Njegov kapacitet biće 950 kubika. U njega će se upumpavati voda i on će biti u direktnoj vezi sa postojećim rezervoarom u bivšem Partizanskom putu na delu magistralnog puta Šabac- Valjevo koji je kapaciteta 650 kubika. Predviđeno je da se novi rezervoar, koji će se najverovatnije ove godine raditi, spoji sa već postojećim rezervoarom novim cevovodom i imaćemo vodu koja će se direktno transportovati prema postojećem rezervoaru, snabdevati ga vodom i održavati dobar i kvalitetan pritisak u naselju i okolini odakle se građani snabdevaju- rekao je Ilinčić i dodao da će od rezeroara koji će ići od Svileuve prema Koceljevi nalaziti i prečistač vode tako da će svaka eventualna primesa u vodi biti prečišćena i takva će stizati do Koceljeve i krajnjih korisnika.

Izvođački projekat je završen, dobijena je građevinska dozvola i završeno je sve ono što je neophodno za raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača. Osim toga jedan od ciljeva u ovoj godini je bušenje bunara na još jednoj lokaciji koja bi obezbedila nove količine vode i napajanje budućeg rezervoara koji se bude izgradio u Svileuvi.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa