10. mart 2020.10. mar 2020.
foto: V. Aleksić

foto: V. Aleksić

Tačka na region, veliko slovo na Srbiju

Regionalno takmičenje za šabačke vaterpoliste je okončano. Jeste završeno sa dva poraza, ali je glavni cilj ostvaren, opstanak u najvišem rangu i jednoj od najjačih liga Evrope. Sada sav fokus prelazi na proleće i domaće tlo, gde "Šabac" brani titulu. U aprilu će biti ispisano prvo slovo.

Super liga startuje u aprilu, a tokom tog meseca i maja i prvih dana juna, biće poznat novi, a mi se nadamo novi/stari šampion. Kako se prenose bodovi iz regionalnih A1 i A2 lige, neće svih šest učesnika startovati sa istim učinkom. Na toj tabeli, Šapčani jesu drugi, ali sa lakšim rivalima u odnosu na vodeći tim.

Tabela na startu Super lige je sledeća: 1. Radnički (KG) 12; 2. ŠABAC 7; 3. C. Zvezda 5; 4. Partizan 4; 5. Nais 3; 6. Vojvodina 3.

Iako Kragujevčani imaju pet bodova prednosti, njih očekuju po dva meča protiv: Šapca, C. Zvezde i Partizana. Šapčani će dva puta protiv Kragujevca, Niša i Vojvodine, jer se ne sastaju međusobno klubovi koji su igrali u Regionalnoj ligi.

Po završetku regularnog dela, četiri prvoplasirane ekipe igraće plej of, gde prednost domaćeg terena ima tim koji je zauzeo višu poziciju na tabeli.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa