14. mart 2020.14. mar 2020.
foto: rtvbn

foto: rtvbn

Televizijske lekcije ako korona zatvori škole

Za sada nema odluke o zatvaranju škola u Srbiji zbog koronavirusa, ali ukoliko do toga dođe Vlada Srbije planira da uvede onlajn nastavu, za šta je pripremljen i precizan plan. Kako navode "Večernje novosti", postignut je dogovor prema kojem će jedna škola biti pretvorena u multistudio odakle će snimati časove.

Program za osnovne škole bi se emitovao i preko Trećeg kanala RTS i RTS Planete, dok bi se materijal za srednje škole emitovao na RTS Planeti.

Ministarstvo prosvete obezbedilo bi video-sadržaje, dok bi nastavnici mogli da dodatna predavanja organizuju putem "Jutjuba", "Vajbera" i drugih platformi, kao i uz pomoć digitalnih udžbenika, navodi beogradski list "Večernje novosti".

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je u petak da je u toku testiranje sistema za nastavu od kuće, ukoliko u jednom trenutku struka bude rekla da škole treba da se zatvore zbog novog koronavirusa.

-Mi od 2017. godine radimo na uvođenju digitalnih nastavnih sadržaja, digitalnih udžbenika i učionica u sve škole u Srbiji. Krenućemo u testiranje da vidimo kako sistem funkcioniše i da otklonimo sve eventualne smetnje - rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da je važno da sistem bude spreman, ukoliko struka kaže da treba da se zatvore škole.
RTV/Večernje novosti

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa