19. mart 2020.19. mar 2020.
foto: N1

foto: N1

U svakom slučaju, Japan nas čeka

Sudbina Letnjih olimpijskih igara nije još poznata, biće u maju, ali za sada pomeranja ili otkazivanja nema, te se MOK bavi i načinima da, trenutno, odložene kvalifikacione turnire, ukoliko se pojavi nedostatak vremena, otkaže, a opet popuni prostala mesta. Ovo bi moglo biti povoljno rešnje za reprezentaciju Srbije u košarci.

Naši košarkaši su deo kvalifikacionog, odloženog, turnira čiji domaćin će biti Beograd. Ipak, u slučaju otkazivanja, mesto na Igrama biće obezbeđeno na osnovu FIBA rang liste ili plasmana na Svetskom šampionatu održanom u Pekingu letos. U oba slučaja, Srbija je u Tokiju.

Prilika za odbranu srebra - foto: vesti onlajn


Peta reprezentacija sveta po rang listi i peta selekcija sa prethodnog šampionata svakako ima mesto na dalekom istoku, bez obzira koji kriterijum bude odabran.

Treba realno sagledati i reći da je i još uvek primarni kriterijum nama u interesu. U konkurenciji: Dominikanske republike, Novog Zelanda, Portorika, Italije i Senegala, kao domaćini, svakako smo favoriti. Ukoliko Srbije ne bude na Igrama, a one buduu priređene, to mora biti ili velika nepravda ili loša forma i nedovoljan kvalitet.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa