20. mart 2020.20. mar 2020.
Savez samostalnih sindikata Srbije apelovao na poslodavce da ne otpuštaju radnike

Savez samostalnih sindikata Srbije apelovao na poslodavce da ne otpuštaju radnike

(Beta) - Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) apelovao je danas na Uniju poslodavaca Srbije, Privrednu komoru Srbije, NALED, Savet stranih investitora, Američku privrednu komoru i druge udruženja poslodavaca da pozovu svoje firme članice da ne otpuštaju radnike.

"Sada je pravo vreme da poslodavci pokažu da cene svoje zaposlene i zahvalnost za sve što su im svojim radom omogućili. Znaju poslodavci da upravo zaposleni i radnici proizvode i pružaju usluge, da stvaraju profit, pune budžete, razvijaju privredu i grade državu, da rade prekovremeno, za često nedovoljne zarade, da imaju razumevanja za probleme, teškoće i zastoje u poslovanju, ali i za povećan obim posla i vanredne potrebe poslodavaca.", navedeno je u saopštenju.

Za oporavak privrede nakon zastoja zbog panedemije, kako je istaknuto, "potrebno je više nego ikada međusobno razumevanje i zajedničke aktivnosti", jer zajednički neprijatelj "ne bira svoje žrtve po stanju na računu, vlasništvu ili zvanju koje nosi".

"Pozovite i vi poslodavce, menadžere, vlasnike i direktore, male i velike preduzetnike, da ne otpuštaju radnike, već da im pokažu da cene sve što su radili i sve što će raditi kada opasnost prođe", obratio se SSSS u saopštenju udruženjime poslodavaca.

Iz tog sindikata su ukazali da bi poslodavci u kriznim okolnostima trebalo da pomognu radnicima "da sačuvaju svoje i zdravlje svojih porodica i da garantuju da neće otpuštati, a da će plate od kojih žive biti redovne i neumanjene".

"Pomozimo svi zajedno majkama sa malom decom, oslobodimo ih radnih obaveza i dozvolimo da ostanu kod kuće i brinu o svojoj deci", apelovano je u saopštenju.

Iz SSSS su istakli da će, kada prođe epidemija i opasnost za zdravlje čitave nacije, pozvati sve zaposlene da svojim radom nadoknade štetu nastalu zastojem zbog pandemije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa