26. mart 2020.26. mar 2020.
AMSS: Olujni udari vetra

AMSS: Olujni udari vetra

Snežne padavine su prestale, više nema opasnosti od formiranja novog snežnog pokrivača, ali povremno jak vetar stvara snežne nanose što dodatno otežava čišćenje puteva, a povremeno olujni udari su najjači na prevojima Timočke i Negotinske krajine, na području Velikog Gradišta, u podunavlju, Južnom Banatu i na širem području Beograda, saopštiio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Sve vlažne deonice puteva se tokom noći i jutra vrlo lako pretvore u led zato se vozačima savetuje dodatna oprez za vreme vožnje na mostovima i nadvožnjacima.

Neprohodan je put Žagubica-Borsko jezero.

Zabrane za šlepere i kamione su na snazi na više putnih pravaca između ostalih na putevima preko Divčibara, preko Mačkovog kamena, put Valjevo-Poćuta, Granca PZP Valjevo/Užice, preko Debelog brda, u planinskim predelima Valjeva, Ivanjice, Sjenice, Novog pazara i Tutina.

Granice Srbije zatvorene su za sve državljane.

Kamioni čekaju na izlazu na prelaz Horgoš 180 minuta, na Kelebiji 120 minuta, na Batrovcima 480 minuta, na prelazu Sremska Rača 60 minuta, a na ostalim graničnim prlazima nema zadržavanja.

Od 20. marta zatvoreni su svi granični prelazi za drumski putnički saobraćaj, a potpuno je ukinut i međugradski autobuski i železnički saobraćaj.

Zbog vanrednog stanja uvedena je zabrana kretanja od 17.00 do 5.00, i na ulicu mogu izaći samo radnici u trećoj smeni uz obaveznu radnu dozvolu.


Agencija Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa