26. mart 2020.26. mar 2020.
Kanisteri sa sredstvom za dezinfekciju i u selima

Kanisteri sa sredstvom za dezinfekciju i u selima

Grad Šabac je nabavio 50 kanistera od 250 litara, koji će napunjeni natrijum hipohloritom, biti raspodeljeni po seoskim mesnim zajednicama. Predsednici saveta mesnih zajednica jutros su, ispred sedišta Komunalne policije, počeli da preuzimaju burad koja će stajati u centru sela u biće redovno dopunjavana, sve dok za to bude bilo potrebe.

Građani sredstvo mogu koristiti za dezinfekciju domaćinstava, a preporučuje se da ne uzimaju više od dve litre, jer kada stoji duže od 24 sata dezinficijens gubi dejstvo. Sredstvo je već rezblaženo i posebno se preporučuje za dezinfekciju brava i drugih površina koje se dodiruju rukama. Građani ga mogu uzimati svaki dan ukoliko za tim imaju potrebe.



-Kao predsednik Saveta Mesne zajednice Štitar razgovarao sam sa članovima Saveta i doneli smo odluku da jedan deo novca koji je vraćen od poreza na imovinu prosledimo gradskom Štabu za vanredne situacije. Konkretno, razgovarali smo o 200.000 dinara. Želimo da Grad tim novcem obezbedi, pre svega, sredstva za Bolnicu, za Dom zdravlja i za građane, kao što su maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju. Pozivam i ostale mesne zajednice da to učini. Smatram da je u ovom trenutku, od svih projekata koje smo izglasali, mnogo važnije zdravlje ljudi, rekao je predsednik Saveta MZ Štitar Dušan Tufegdžić danas prilikom preuzimanja kanistera za svoje selo.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa