26. mart 2020.26. mar 2020.
Poreska uprava Srbije ponovo apelovala da se koriste elektronski servisi i usluge

Poreska uprava Srbije ponovo apelovala da se koriste elektronski servisi i usluge

Poreska uprava Srbije apelovala je ponovo danas na poreske obveznike da za vreme vanrednog stanja sa tom institucijom komuniciraju elektronski, posredstvom servisa ePorezi i elektronske pošte, kao i da koriste usluge Kontakt centra.

Posredstvom elektronskih servisa Poreske uprave ePorezi poreski obveznici mogu nesmetano da predaju elektronski potpisane obrasce poreskih prijava, prate status poslatih prijava, imaju uvid u stanje na računima i dobiju e-uverenja, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je Poreska uprava Srbije omogućila elektronski način komunikacije sa poreskim obveznicima otvorivši posebne mejl adrese za prijem podnesaka elektronskim putem.

Spisak elektronskih adresa koje će primati podneske elektronskim putem objavljene su na sajtu Poreske uprave i vidno istaknute u formi obaveštenja na objektima svih organizacionih jedinica Poreske uprave.

Za neposredan prijem podnesaka, ukoliko za tim postoji potreba, rade četiri pisarnice Poreske uprave Srbije i to u Beogradu, u ulici Despota Stefana 118, u Novom Sadu, u ulici Modene 7, u Kragujevcu, u ulici 27. marta 14 i u Nišu, u ulici Nikole Pašića 24.

Pojačan je i rad Kontakt centra, kome se građani mogu obratiti radnim danom od 8 do 18 časova za sve informacije u nadležnosti Poreske Srbije na brojeve telefona: 0700-700 007 i 011-33 10 111.

Informacije o svim eventualnim naknadnim izmenama objavljivaće se redovno i na sajtu Poreske uprave www.purs.gov.rs.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa