27. mart 2020.27. mar 2020.
Sistem na dobrim temeljima
Izveštaj o poseti načelnika Vladana Krasavca gradu Loznica

Sistem na dobrim temeljima

U četvrtak 26.marta 2020.godine načelnik Mačvanskog upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije, Vladan Krasavac je posetio gradu Loznicu, vezano za epidemiološku situaciju na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga. U obilasku grada Loznice učestvovao je i dr Branko Vujković,v.d.direktor Zavoda za javno zdrvlje Šabac. Sa komandantom Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, obišli su Opštu bolnicu, Dom zdravlja, Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača i granični prelaz Trbušnica, kako bi se neposredno uverili u stanje na terenu u sklopu sprovođenja mera koje su doneli Predsednik Republike, Vlada Republike Srbije i Gradski štab za vanredne situacije Loznice.

Na području Mačvanskog upravnog okruga nema lica koja su pozitivna na Korona virus,ali ima lica koja su pod merom samoizolacije, jer su u nekom periodu bila izvan granica Srbije. Gradska uprava Grada Loznice, na čelu sa gradonačelnikom i komandantom Gradskog štaba za vanredne situacije, preduzimaju sve neophodne mere, kako bi se odluke koje su donete u potpunosti primenjivale,sve u interesu života i zdravlja svih građana sa područja ove uprave.

Prema rečima Vladana Krasavca, načelnika Mačvanskog upravnog okruga i komandanta Okružnog štaba za vanredne situacije, stanje na zatvorenom graničnom prelazu Trbušnica, gde svoje dužnosti obavlja i sanitarni inspektor, je besprekorno.

"Komandant Gradskog štaba i direktori Opšte bolnice i Doma zdravlja u Loznici upoznali su nas sa donetim merama i načinom funkcionisanja u sadašnjim vanrednim uslovima i uverili smo se da sistem funkcioniše, da je postavljen na pravim temeljima i da se spremno dočekuje ova pošast koja nas je zadesila. Specijalna bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača, koja je ispražnjena i ne prima pacijente na banjsko lečenje, izuzetno dobro sprovodi mere prevencije, koje su donete interno u njihovoj ustanovi", rekao je u svom obraćanju načelnik Vladan Krasavac.

V.d.direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac dr Branko Vujković je naglasio da je epidemiološka situacija stabilna, s obzirom da nema potvrđenih slučajeva infekcije kovid u Mačvanskom okrugu,ali da treba delovati preventivno.Apelovao je na sve građane Mačvanskog upravnog okruga da se u potpunosti pridržavaju donetih mera.Ističe važnost poštovanja samoizolacije.

KABINET NAČELNIKA
VLADANA KRASAVCA



Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa