27. mart 2020.27. mar 2020.
Gradonačelnik Šapca: Prevencijom štitimo živote

Gradonačelnik Šapca: Prevencijom štitimo živote

Nakon zvanične potvrde prisustva Korona virusa u našem gradu, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je sazvao konferenciju za medije na kojoj je izjavio saučešće porodici preminulog sugrađanina i dodao da je u situaciji sa kojom se svi trenutno suočavamo najvažnije poštovati mere nadležnih organa, jer samo prevencijom možemo zaštitit živote i dobiti bitku protiv Kovida 19.

-Ostanite kod kuće! Ništa loše ne može da vam se desi ukoliko sedite u vašim domovima. U ovom trenutku je najbitnije da svi zajedno poštujemo propisane mere stručnih organa i budemo disciplinovani- izjavio je Zelenović i dodao da je Grad za sve one koji imaju formalne obaveze koje podrazumevaju izlazak iz kuće obezbedio zaštitnu opremu i jasno definisao pravila ponašanja.



-Sledeći preporuke epidemiologa u danima za nama smo izvršili raspodelu zaštitinih maski i rukavica po prioritetima. Prvo zdravstvenim radnicima, a kasnije zaposlenima u javnom i privatnom sektoru. Od danas ćemo deliti maske i građanstvu. Kanisteri za dezinfekciju domova se nalaze na 14 gradskih lokacije i u 50 seoskih mesnih zajednica. Čistimo i denzifikujemo ulice i javne površine. Dakle, grad sa svoje strane obezbeđuje sve što je u njegovoj nadležnosti u cilju očuvanja života građana, dok Policija i Komunalna policija vrše nadzor sprovođenja svih propisanih mera- rekao je gradonačelnik i dodao da je, što se tiče hospitalizacije zaraženih sugrađana trenutno na raspologanju 200 ležajeva, dok bi se alternativnim smeštajem moglo obezbediti još 300, ali se u tom smislu čekaju odluke nadležnog Ministarstva.

Za sve one sugrađene koji ne mogu da izlaze iz kuće, a nešto im je potrebno, grad je 17. marta otvorio kol centar sa brojem 015/364-130, na koji mogu pozvati od 7 do 16 sati, a koji ima na raspolaganju oko 70 volontera.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa