27. mart 2020.27. mar 2020.
Za sada bez Sajma

Za sada bez Sajma

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da se povodom epidemije korona virusa "naš zdravstveni sistem pripema za najgori mogući scenario kakav je zahvatio neke zemlje, ali da se i dalje nadamo i priželjkujemo da nam takvi kapaciteti za koje smo spremni neće trebati".

Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare u Palati Srbije rekla da "za sada nije predviđeno da osobe koje budu pozitivne na korona virus budu smeštene u prostorijama Beogradskog sajma i da naš zdravstveni sistem ima kapacitete gde bi se smestili pacijenti sa takvim vrstama tegoba".

"Pripremaju se takvi objekti ne samo u Beogradu nego i širom zemlje ali za sada nema potrebe. Princip organizacije zdravstvenog sistema u svim delovima naše zemlje je isti. Kada je u pitanju organizacija različitih vrsta smeštaja sve se organizuje na istom principu kao u glavnom gradu", rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da je u ovom momentu smanjen odziv dece za vakcinaciju, što je razumljivo s obzirom na okolnosti koje donosi epidemija korona virusa, ali da se vrši reorganizacija primarne zdravstvene zaštite koja će omogućiti da se kontinuirano sprovodi vakcinacija.

"Nedvosmislen je stav da vakcinacija ne sme da se prekine. Vrlo brzo bi imali pojavu epidemija bolesti koje su makar jednako ozbiljne kao ova sa korona virusom", rekla je Kisić Tepavčević i dodala da će roditelji biti obavešteni kada budu obezbeđeni uslovi za vakcinaciju dece.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa