Berza

  • aero 900 ▲ 3,69%
  • ikrbg 70 ▲ 40,00%
  • jesv 6.002 ▼ -7,66%
  • niis 605 ▲ 1,00%
  • rso16142 114,63 ▼ -0,90%
  • stotn 125 ⚫ 0,00%
(28. mart 2020.)

Naslovne strane za subotu 28. mart 2020. godine

Naslovne strane za subotu 28. mart 2020. godine
(Beta) - BEOGRAD, 28. marta 2020. (Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama za 28. mart najviše pišu o borbi protiv korona virusa.

BLIC - O donaciji tenisera Novaka Đokovića "Đoković donirao milion evra za respiratore". O virusu list piše: "Korona napada i mlade i zdrave, vrh epidemije pred Uskrs".

ALO - "Hleba ima za sve, samo nam radnici fale", izveštaj iz beogradskih pekara.

VEČERNjE NOVOSTI - List prenosi ocenu vođe tima lekara iz Kine Penga Džićijanga "Strpite se tri meseca i proći će". Spremna improvizovana bolnica na sajmu "Pod kupolama net, bilijar i stoni fudbal".

DANAS - Akademik Ljubomir Simović u autorskom tekstu o vanrednoj situaciji piše: "Političari i ovu nesreću koriste da vode glavnu reč". Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže "Maske iz Kine nisu donacija, kupljene su".

KURIR - Intervju sa ambasadorom Italije u Beogradu: u "Italija plaća visoku cenu, slušajte šta vam država kaže". "Tri godine robije za kršenje samoizolacije", povodom prvih presuda za nepoštovanje mera ograničenja kretanja tokom epidemije. List navodi i spisak svih prodavnica koje su otvorene za ljude starije od 65 godina u posebnim terminima.

INFORMER - "Epidemija eksplodirala u Evropi: Skoro 300.000 obolelih, 15.000 mrtvih", o zdravstvenoj krizi na kontinentu. "Porodila se zaražena trudnica", lekari iz Srbije uspešno porodili ženu sa više medicinskih problema, uključujući i korona virus.

POLITIKA - O borbi protiv korona virusa "Treba nam gvozdena disciplina". Izrečene prve zatvorske kazne za nepostupanje po zdravstvenim propisima "Sudije bez milosti za kršenje samoizolacija".

SRPSKI TELEGRAF - "Trivan: Ne izlazite iz kuće", povodom podataka da je Beograd ponovo bio jedan od najzagađenijih gradova na svetu. "Sledi nam 15 dana pakla zbog korone", list piše o najavama zvaničnika da se u predstojećim nedeljama očekuje naglo uvećanje broja obolelih od korona virusa.
(kraj) mat

Najnoviji broj

28. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa