29. mart 2020.29. mar 2020.
AP: Zabrana šetanja pasa u Srbiji izazvala ogorčenje, veterinar upozorava na opasnost

AP: Zabrana šetanja pasa u Srbiji izazvala ogorčenje, veterinar upozorava na opasnost

(Beta-AP) - Vlasnici kućnih ljubimaca u Srbiji su gnevni zbog odluke Vlade da zabrani čak i kratku šetnju ljudima sa psima tokom večernjeg policijskog sata, uvedenog da bi se sprečilo širenje novog korona virusa, piše danas američka novinska agencija AP.


Ljutiti vlasnici pasa preplavili su društvene mreže, upozorivši da bi ta zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih pasa i izazvati frustraciju i ljudi i životinja.

Veterinar Nenad Milojković rekao je za AP da je zaštita prava životinja "test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija".

Rekao je da preskakanje večernje šetnje može pogoršati stanje pasa sa mokracćnim problemima i "pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi".

Vlada Srbije, podseća AP, u subotu je odlučila da ukine prethodno uvedenu 20-minutnu opštu dozvolu vlasnicima pasa da ih izvedu i prošetaju.

Srbija je, ukazuje AP, uvela neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja novog korona virusa, uključujucći potpunu zabranu kretanja ljudima starijim od 65 godina i policijski čas od 17.00 do 05.00.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa