29. mart 2020.29. mar 2020.
Kon: Podržaćemo svaku odluku vlasti koja vodi smanjenju kontakata

Kon: Podržaćemo svaku odluku vlasti koja vodi smanjenju kontakata

(Beta) - Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da vlasti Srbije donose odluke u saradnji sa strukom, da doktori podržavaju svaku odluku koja vodi ka smanjenju kontakata.


Rekao je da narednih dana može doći do naglog porasta broja obolelih od korona virusa i da je privremena bolnica na Beogradskom sajmu najbolje rešenje koje Srbija mogla da donese.

"Suština je da ne može bolje od Sajma i svaka druga ideja bila bi pogrešna. Nismo izmislili 'toplu vodu', to se sprovodi i na drugim mestima", rekao je Kon i dodao da je vojna logistika napravila ovu bolnicu i stoji iza toga.

Kon je objasnio da je stručno mišljenje bilo da vlasnici mogu uveče da prošetaju pse, ali da je Vlast rešila da tu mogućnost ukine jer je bilo zloupotreba.

"Zajedno donosimo odluke, ali ne baš svaku, ali Vlast ima blanko podršku za svaku odluku koja će smanjiti kontakte među ljudima. Danas je 24. dan epidemije i ulazimo u dane kada je u drugim zemljama naglom brzinom rastao broj obolelih, a kasnije i smrtnih ishoda, tako da odlučujemo vrlo energično i nema prenemaganja", rekao je Kon.

Odgovarajući na pitanja novinara, lekari iz kriznog štaba Vlade su rekli da će pacijenti s Kosova, kao i iz svih drugih krajeva, u zavisnosti od težine slučaja biti upućeni u najbliži KBC koji ima infektivno odeljenje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa