30. mart 2020.30. mar 2020.
Naredne nedelje ključne za Srbiju

Naredne nedelje ključne za Srbiju

Prema poslednjim (jučerašnjim) informacijama, ukupan broj obolelih od Kovida-19 u Srbiji je 741. Registrovano je 13 preminulih osoba. Stiglo je još 90 tona medicinske zaštitne opreme. Počeo prijem pacijenata u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu.


Prema najnovijim informacijama od 6.00 - Epidemiolozi navode da su naredne nedelje ključne kada je reč o borbi protiv koronavirusa.

08.15 - U samoizolaciji se nalazi stotinak ljudi koji su bili u kontaktu sa troje zaraženih iz srpskih sredina, a sigurno je da će se taj broj povećati, kaže za RTS direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović.

09.05 - Direktora Instituta za pulmologiju rekla je za RTS da je ta ustanova tokom vikenda primila i mlade pacijente zaražene koronavirusom kojima je bolest brzo napredovala i koji su morali u Intenzivnu jedinicu.

U Srbiji su do sada testirane ukupno 2.462 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 sata potvrđeno je da su tri osobe umrle od koronavirusa u Srbiji, a ukupan broj smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa infekcijom koronavirusom je 13.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da bi mogla da bude uvedena celodnevna zabrana kretanja.

U nedelju je počeo prijem pacijenata u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu.

Epidemiolog Predrag Kon istakao je da su ovo najznačajniji dani u borbi protiv koronavirusa.

Dobra vest je da je prvi pacijent kod kojeg je dijagnostikovan koronavirus u Srbiji izlečen.

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sinoć je sleteo avion sa 90 tona medicinske zaštitne opreme, kao i avion "Er Srbije" koji je iz Abu Dabija dovezao 134 srpskih državljana, među kojima je i pet beba.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa