30. mart 2020.30. mar 2020.
Zatvorene pijace u Šapcu

Zatvorene pijace u Šapcu

Sve pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru na teritoriji grada Šapca zatvaraju se do daljeg – odlučeno je sinoć na elektronskoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Šapca.Takođe, promenjena je i odluka o objektima za smeštaj pacijenata sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom - za primarnu lokaciju izabrana je sportska hala Ekonomske škole, a za drugi objekat sportska sala Osnovne škole „Nikolaj Velimirović“.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje, predstavljenim na ovoj sednici Štaba, epidemiološka situacija je nestabilna, jedan uzorak do sada je bio pozitivan na KOVID 19. Pod zdravstvenim nadzorom ukupno je 1438 osoba koje su došle iz zemalja sa visokom transmisijom virusa KOVID 19.

Štab je informisan i da su mesne zajednice donele odluku da sredstva solidarnosti koja im pripadaju od poreza na imovinu, iskoriste kao pomoć za borbu protiv širenja zaraze koronavirusom.

Do jučerašnjeg dana, Grad Šabac je podelio 30.000 maski za jednokratnu upotrebu i blizu 40.000 platnenih, prema prioritetima koje je ranije odredio Štab za vanredne situacije. Zavodu za javno zdravlje Šabac, Opštoj bolnici „Laza K. Lazarević“ i Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ uručeno je 650 zaštitnih odela.

U petak i subotu, volonteri su odneli građanima na kućne adrese 9270 maski.

Na sinoćnoj sednici Štaba doneta je naredba Domu zdravlja da preko sistema izabranih lekara svakodnevno dostavlja izveštaj Štabu o zdravstvenom stanju svih lica koja su u samoizolaciji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa