30. mart 2020.30. mar 2020.
Podeljen prvi kontingent zaštitnih vizira

Podeljen prvi kontingent zaštitnih vizira

Šabački Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić" dobio je danas prvu donaciju zaštitnih vizira namenjenih lekarima i zdravstvenim radnicima ove ustanove. Rukovodstvu ove zdravstvene ustanove uručeno je 55 vizira, a u narednom periodu predviđeno je da se obezbede viziri za sve tri zdravstvene ustanove u Šapcu. Donacija je od izuzetnog značaja posebno onima koji su u prvom kontaktu sa osobama potencijalno zaraženim kovidom 19.

-To su zaposleni u Trećoj zdravstvenoj ambulanti, koja je sada trijažna ambulanta, odnosno kovid ambulanta, ali je značajna i za sve druge u kontaktu sa osobama koje imaju povišenu temperaturu, respiratorne probleme, dakle Služba za zdravstvenu zaštitu dece, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Služba kućne nege, Služba stomatološke zdravstvene zaštite i generalno sve službe će imati veliku korist od ovih vizira. Oni su višekratni i dezinfekcija je dovoljna za ponovnu upotrebu - rekla je Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić".



Sve zdravstvene ustanove su izložile potrebe Gradskom štabu po pitanju vizira i tokom ove nedelje će biti nabavljena kompletna neophodna količina.

-Raspodeljeni kontingent pripremljen je na dva 3D štampača u Centru za stručno usavršavanje i Tehničkoj školi u Šapcu. Veliko hvala svima u ovim ustanovama koji na ovaj način pomažu u borbi sa virusom i drago mi je što u našem gradu postoji mogućnost za isporuku ovakvog proizvoda. Očekujemo novih 500 vizira iz Požege u sredu, čime ćemo zadovoljiti sve potrebe koje su pred Štab za vanredne situacije izneče sve tri zdravstvene ustanove u našem gradu - naglasio je komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa