30. mart 2020.30. mar 2020.
Lekari zovu osobe u samoizolaciji

Lekari zovu osobe u samoizolaciji

Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije usvojena je odluka koja se odnosi na proceduru postupanja Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ pri kontaktu sa osobama koje se nalaze u samoizolaciji.

-Dom zdravlja će na dnevnom niovu kontrolistati 516 osoba koje su trenutno u samoizolaciji kroz sistem izabranog lekara. Po novousvojenoj proceduri, pomenuta lica neće kontaktirati lekara, već će lekari zvati njih i kontrolisati njihovo zdravstveno stanje. Raspitivaće se o eventualnim tegobama i činiti ono što je u opisu posla izabranog lekara. Ovo je značajno i za Štab za vanredne situacije, odnosno naš tim za zdravstvo koji će na osnovu ovih podataka pripremati sve sledeće korake u odnosu na zdravstveno stanje onih u samoizolaciji – rekao je komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović.

Od 18. marta od Zavoda za javno zdravlje Dom zdravlja dobija spisak osoba koje su u samoizolaciji i kako su naveli, o svim promenama u novom sistemu kontrole biće obavešten Štab za vanredne situacije, a ukoliko se desi pogoršanje, pacineti će biti od lekara upućeni za dalje korake.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa