31. mart 2020.31. mar 2020.
Preporuka građanima da nose zaštitne maske

Preporuka građanima da nose zaštitne maske

Gradski štab za vanredne situacije u cilju sprečavanja i širenja virusa COVIDA-19 doneo je preporuku svim građanima da prilikom napuštanja svojih stanova i radnog prostora nose zaštitne maske.

Od prvog dana vanrednog stanja podeljeno je 30.000 jednokratnih maski, a zatim je nastavljena raspodela po gradu. Do sada je podeljeno skoro 50.000 pamučnih maski za višekratnu upotrebu, koje se mogu prati, otkuvati, peglati i koristiti više puta.

-Podela zaštitnih maski stanovnicima grada Šapca se nastavlja. Volonteri dele maske u centru grada. U seoskim i prigradskim mesnim zajednicama maske se dele preko Saveta mesnih zajednica. Za nekoliko dana svi građani grada Šapca masku će imati- rekla je Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika Šapca i dodala:

-Preporuka je da građani koriste maske kako otvorenom tako i zatvorenom prostoru, kako bismo uspeli da sprečimo širenje ove bolesti. Štab je doneo naredbu da građani u svom radnom prostoru obavezno koriste maske i rukavice. Preporučujemo svim našim sugrađanima koji moraju da izađu iz svojih stanova i kuća da se zadržavaju što manje napolju, a da za to vreme koriste svoje maske.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa