1. april 2020.1. apr 2020.
Saopštenje Zavoda za javno zdravlje Šabac

Saopštenje Zavoda za javno zdravlje Šabac


Polazeći od toga da informisanje stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti predstavlja posebnu meru za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, Vlada Republike Srbije je zaključila da je u uslovima proglašenog vanrednog stanja apsolutni imperativ da građani dobijaju isključivo proverene i tačne informacije u vezi stanja i posledica zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Za obaveštavanje javnosti o stanju i posledicama zaraze zadužen je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, na čijem je čelu predsednica Vlade. Sva obaveštenja javnosti daje predsednica Vlade ili lica koje ovlasti Krizni štab.

Sve zdravstvene ustanove, zdravstveni radnici ili pravna lica koja obavljaju zdravstvenu delatnost, medicinske informacije isključivo u delu mera koje sami sprovode dostavljaju nadležnom zavodu, odnosno institutu za javno zdravlje, koje te informacije dalje usmeravaju ka Kriznom štabu.
Obaveštavanje o preduzetim zdravstvenim merama i drugim informacijama koje se odnose na lečenje bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, data javnosti od strane neovlašćenih lica ne mogu se smatrati tačnim i proverenim, uz mogućnost primene propisa koji se odnose na odgovornost i pravne posledice za širenje dezinformacija u periodu vanrednog stanja.

Obzirom da smo imali dosta upita u vezi epidemiološke situacije na Mačvanskom okrugu, i potvrđenih pozitivnih pacijenata, kao posledica informacija koje su se pojavile u određenim medijima, želimo da vas informišemo da je jedini validni elektronski izvor informacija u vezi epidemiološke situacije na teritoriji Srbije sajt Ministarstva zdravlja https://covid19.rs/, i te informacije i mi isključivo preuzimamo i na našim zvaničnim društvenim nalozima.

Na sajtu naše ustanove, kao i na našim zvaničnim društvenim nalozima, moći ćete da nađete i informacije kako da sačuvate vaše zdravlje u uslovima epidemije.

MSc. dr Branko M. Vujković
VD Direktor

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa