1. april 2020.1. apr 2020.
Zelenović posetio radove na izolaciji zgrade

Zelenović posetio radove na izolaciji zgrade

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima, posetio je danas i upoznao se kako teku radovi na izolaciji stambene zgrade u ulici Cara Dušana 44 u Šapcu. Ovom prilikom je rekao da se radi o realizaciji projekta izolacije ukupno oko 1.200 stambenih jedinica u 40 zgrada na prostoru grada. To je blizu 75.000 metara kvadratnih stambene površine. Pri kraju su slični poslovi u ulici Kraljice Marije broj jedan, a kreću isti u Sremskoj 1,3 i 5.

Celokupna investicija je vredna oko 2,5 miliona dinara.Realizuje se posredstvom šabačke Toplane, a sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Direktor Toplane Slobodan Jerotić je izjavio da se pored termoizolacije, na radijatore postavljaju termostati i "delitelji" troškova. Pozvao je upravnike zgrada da se dogovore oko otplate kredita, koji je naglašava povoljan za građane jer će moći da ga plate na 12 godina u 144 rate. Ukupan posao na izolaciji zgrada i kuća u Šapcu trebalo bi da bude gotov do kraja godine.
Cilj su manji računi za grejanje, postizanje bolje energetske efikasnosti i veća zaštita životne okoline, dodao je Zelenović.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa