1. april 2020.1. apr 2020.
Beta

Beta

Eurobanka donirale šest miliona dinara za nabavku medicinske opreme

Eurobanka saopštila je danas da je obezbedila šest miliona dinara za kupovinu neophodne medicinske opreme potrebne za suzbijanje epidemije korona virusa.

Donacija će biti realizovana preko UNICEF-a koji je objavio poziv kompanijama ima da doniraju sredstva za nabavku potrebne opreme.

Predsednik izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović kazala je da su svesni da situacija zahteva brzu reakciju i podršku kako bi zdravstvenim institucijama i pacijentima koji se u njima leče bio omogućen adekvatan medicinski tretman.

"Ovom donacijom takođe želimo da iskažemo i podršku našem zdravstvenom sistemu, pred kojim je veoma težak zadatak. Smatramo da je sada, više nego ikad, potrebno da pokažemo solidarnost i odgovornost prema društvu u kojem poslujemo", rekla je Pavlović.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominićis navela je da UNICEF daje punu podršku nacionalnim naporima da se zaštiti stanovništvo, pre svega kroz nabavku kritično potrebne opreme za zdravstveni sistem, kao i kroz informisanje kako da se zaštiti od virusa i kako da se održe usluge i pruži pomoć najranjivijim porodicama sa decom.

"Veoma cenimo doprinos privatnog sektora našem radu – i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo. Poslovna zajednica pokazala je istinsku solidarnost i u uslovima ekonomske neizvesnosti, deo svojih prihoda opredelila za pomoć društvu. Želim da zahvalim svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji", navela je Dominićis.

Eurobank je obezbedila pojačanu higijenu svih svojih poslovnica i maksimalnu primenu preporuka za zaštitu od korona virusa.

Radi bezbednosti, za obavljanje bankarskih poslova, banka savetuje upotrebu "e-b@nking" i "m-b@nking" aplikacija, a za isplatu novca bankomate.

Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa