2. april 2020.2. apr 2020.
Foto: Ana Lalić/FB/privatna arhiva Beta

Foto: Ana Lalić/FB/privatna arhiva Beta

Ana Lalić nakon puštanja: Uverena sam da radim pravu stvar

Novinarka portala Nova.rs i članica Upravnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine izjavila je, nakon što je puštena iz policijske stanice u kojoj je provela noć, da "ni trenutka" nije zažalila što je napisala tekst o lošim uslovima lečenja u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), zbog čega ju je ta medicinska ustanova potom prijavila policiji.

"Nisam ni trenutka zažalila zbog pisanja ovog teksta. Uverena sam da radimo pravu stvar, a to vidim i po reakcijama medicinara iz cele Vojvodine nakon što je pušten tekst na portal", kazala je Lalić, a preneo portal Nova.rs.

Ispričala je da je "njih šestoro" sinoć došlo u njen stan i da je delovalo "prilično strašno".

"Pretresli su sve, svaki deo stana, kao i automobil. Zaplenili su mi telefone i laptop, koji se još nalaze kod policije", rekla je Lalić.

Dodala je da je tek po izlasku iz pritvora čula za ukidanje zaključka koji je Vlada Srbije donela o informisanju gradjana o situaciji sa virusom korona.

"Ukoliko će uredba zaista biti ukinuta, to je vredelo noćenja u pritvoru", rekla je Ana Lalić.

Navela je da su joj u policiji uzimali izjavu od sinoć do dva ujutru, nakon čega su je odveli u ćeliju "koja je bila toliko prljava, da je morala da je dezinfikuje alkoholom".

"Celu noć sam presedela na ivici kreveta. Ujutru su me opet saslušali i pustili. Neki od njih su mi se privatno izvinjavali, videlo se da im je neprijatno", kazala je Lalić i dodala da su se policajci i tužilac prema njoj ponašali korektno.

Istakla je da za sve što je napisala u tekstu postoje svedoci, kao i da je poslala pitanja KCV i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na zvanične mejl adrese. Zvala je više puta i osobu za odnose sa javnošću KCV, koja se nije javljala na telefon.

"Čim je tekst objavljen na portalu, počele su da mi stižu reakcije od medicinara i njihovih porodica preko prijatelja i poznanika, uz tvrdnje da je još gore nego što sam pisala, javljala se i žena iz Kikinde koja je zabrinuta za ćerku koja radi u KCV. Sve te poruke su u mom telefonu, i policija i tužilaštvo mogu da ih vide", navela je Lalić.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa