2. april 2020.2. apr 2020.
Obavezne dezo barijere za privredne subjekte u gradu

Obavezne dezo barijere za privredne subjekte u gradu

Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da svi zaposleni na teritoriji grada moraju nositi propisanu zaštitnu opremu (masku i rukavice), bilo da obavljaju svoju delatnost u otvorenom ili zatvorenom prostoru, a nadzor i kontrola poštovanja je poverena Komunalnoj policiji.

-Odmah je počela provera da li se donete odluke poštuju od strane privrednih subjekata u gradu. Želimo da našim sugrađanima omogućimo snabdevanje namirnicama i drugim neophodnim artiklima, u meri u kojoj to vanredna situacija dozvoljava, ali i da primenimo neophodne mere kako bismo zaštitili zdravlje svih - istakao je načelnik Gradske uprave Milan Vasić i dodao da je na jučerašnjoj sednici Štab doneo odluku o obaveznim dezo barijerama uslužnih objekata, preduzeća.

-Naredba definiše da ispred svih banaka, prodavnica, pošte, ali i drugih poslovnih objekata u našem gradu moraju biti postavljene dezo barijere, ali i svi sugrađani moraju imati maske prilikom ulaska u određeni objekat. Takođe su u obavezi da obezbede prisustvo službenog lica koje će ulaz u objekat dozvoliti samo osobama koje koriste zaštitnu masku. Sve ovo je deo preventive u cilju širenja virusa.

Zbog intenzivne kontrole na dnevnom nivou biće provereno do 50 preduzeća od strane Komunalne policije, a za nepoštovanje odredbi predviđene su sankcije iz Krivičnog zakonika.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa