4. april 2020.4. apr 2020.
Oko 2.500 građana kršilo policijski čas, 17 policajaca ima korona virus

Oko 2.500 građana kršilo policijski čas, 17 policajaca ima korona virus

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je od uvodjenja policijskog časa procesuirano 474 penzionera i 2.157 gradjana mladjih od 65 godina zbog kršenja mera ograničenja kretanja.

Rebić je kazao za Radio-televiziju Srbije da je do sada "detektovano" 17 policajaca koji su pozitivni na korona virus, a da su za njih 800 uvedene odredjene preventivne mere samoizolacije, što ukupno čini oko 2,4 odsto svih policijskih službenika.

On je naveo da se u prvih nekoliko dana uredba Vlade Srbije češće kršila, da je policija dok se ljudi nisu navikli bili popustljivija u ovim slučajevima, a da je samo sinoć za policijskog časa procesuirano više od 170 osoba.

Rebić je podsetio da se ovi slučajevi procesuiraju po ubrzanom prekršajnom postupku i da je procena policije da četiri do pet odsto svih učesnika u saobraćaju, bilo vozilom ili peške, do sada nije imalo adekvatnu dozvolu za kretanje.

Procene policije su da na nivou Srbije od 100 hiljada građana u proseku njih 25 ne poštuje mere ograničenja kretanja, dodao je Rebić.

"Policijska uprava Prijepolja je najbolja po ovom pitanju, s obzirom da na 100 hiljada gradjana šest ne poštuje mere... a najnepovoljnije stanje je na teritoriji PU Novi Pazar, gde je odnos 51 na 100 hiljada ljudi", rekao je Rebić.

Direktor policije je naveo i da će nove mere, koje zabranjuju okupljanje više od dve osobe, osim ako neki od njih nisu maloletnicii, olakšati postupanje policije i da više neće biti "graničnih slučajeva" prema kojima će biti popustljivi.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa