7. april 2020.7. apr 2020.
Muk u Šabačkoj bolnici

Muk u Šabačkoj bolnici

Redakcija Glasa Podrinja veći deo dana pokušava da dobije zvaničnu potvrdu, ili demanti informacije koja se tiče situacije na Odeljenju ginekologije u Šabačkoj bolnici.

Poput mnogih sugrađana i mi smo dobili vest da je jedna medicinska sestra na ovom odeljenju pozitivna na koronavirus. Nismo hteli da manipulišemo sa nezvaničnim informacijama, ali smatramo da je krajnje neprofesionalno u ovim trenucima kriti i ne saopštavati informacije svojim sugrađanima i tako dovesti do paničnih reakcija na društvenim mrežama.

Niko od nadležnih u Šabačkoj bolnici nije izašao u susret našim, ali i zahtevima drugih kolega, da pruži bilo kakvu informaciju.

Kontaktirali smo i nadležno ministarstvo, kao i Kancelariju za saradnju sa medijima Vlade Srbije i nismo uspeli da dobijemo odgovor.

Građani Šapca imaju pravo da znaju istinu, a ne da na društvenim mrežama raspravljaju o tome da li je porodilište zatvoreno, da li se pacijentkinje šalju u Sremsku Mitrovicu, koliko je zdravstvenog osoblja uopšte i testirano.

Na današnjoj konferenciji za štampu Kriznog štaba u Beogradu novinari su postavili ovo pitanje, ali nisu dobili odgovor.

Napominjemo da je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti ,,Dedinje,, Milovan Bojić izašao pred novinare i saopštio u kakvoj se situaciji nalazi ova zdravstvena institucija i na taj način prekinuo spekulacije o stanju u Institutu.

Iz Republičnog kriznog štaba više puta je ponovljeno da su pravovremene i zvanične informacije od bitnog značaja u borbi protiv koronavirusa.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa