(9. april 2020.)

Vlada Srbije usvojila meru zabrane kretanja od petka do ponedeljka

Vlada Srbije usvojila meru zabrane kretanja od petka do ponedeljka
Vlada Srbije saopštila je danas da je trajanje ograničenja kretanja za vikend izmenjeno, a da izmena na snagu stupa u petak, 10. aprila.
Mera koja je usvojena u borbi protiv pandemije korona virusa pretstavlja potpunu zabranu kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u pet ujutru i važi za sve građane Srbije.

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od četiri do sedam časova ujutru, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u petak, u istom periodu, od četiri do sedam časova ujutru.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i jedan čas posle ponoći.

Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

"Bitno je napomenuti da bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na korona virus, nikako ne treba da odlažu odlazak i svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije je ponovila da će nastaviti da "sa najvećom pažnjom" prati razvoj situacije u vezi sa korona virusom i prilagođava sve mere, "oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka".

Izvor: Beta
Foto: Slobodan Miljević

Najnoviji broj

28. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa