10. april 2020.10. apr 2020.
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Vučić u Nišu: Do 20. aprila će se prelomiti situacija sa korona virusom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Nišu da će se do 20. aprila prelomiti situacija u vezi sa korona virusom i da do tada građani treba da budu posebno disciplinovani.

Posle sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija u Gradskoj kući u Nišu, Vučić je izjavio da će zbog broja pacijenata i Leskovačka bolnica i Veliki niški klinički centar, osim urgentnog centra biti pretvorene u COVID bolnice.

"Danas smo odredili dodatne objekte u Nišu u koje će biti smešteni pacijenti sa blažom slikom, jer je hala Čair puna", rekao je Vučić i dodao da će na kraju na raspolaganje biti stavljena i niška kasarna na Panteleju, hotel Nais i drugi hoteli.

Predsednik je rekao da se svakih sedam dana u Niš i druge gradove šalje medicinska oprema, da je preksinoć isporučeno pet, a jutros još četiri klinička respiratora tako da ih je u poslednjih mesec dana isporučeno 29, a doneto je i 20 neinvazivnih respiratora.

"Želeo sam da pokažem kolika je naša briga za Niš i jug Srbije i mislim da smo pokazali koliko može da uradi jedna mala zemlja u pripremi bolnica, privremenih bolnica, nabavci respiratora, i da pokažemo da smo taj posao uradili ne slabije od razvijenijih i većih zemalja", rekao je Vučić u Nišu.


Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa