10. april 2020.10. apr 2020.
Elektronski zahtev za kretanje za one koji brinu o korisnicima socijalne zaštite

Elektronski zahtev za kretanje za one koji brinu o korisnicima socijalne zaštite

Na portalu e-Uprava građani mogu da podnesu zahtev za dobijanje dozvole za kretanje u toku zabrane kretanja ukoliko brinu o korisnicima socijalne zaštite, saopštila je vladina Kancelarija za IT i e-Upravu.


Usluga je dostupna na linku: https://euprava.gov.rs/usluge/5616 i zahtev će biti prosleđen opštini gde se nalazi prebivalište podnosioca, a opština dalje zahtev proverava i šalje na obradu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Rešenje koje donosi opština dostavlja se na adresu elektronske pošte koju je podnosilac zahetva naveo prilikom popunjavanja zahteva.

"Ukoliko građani ne dobiju odgovor od opštine u roku od dva dana, mogu se obratiti Kancelarija za IT i eUpravu putem kontakt centra na 011/7350556 ", izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

On je dodao da će se elektronske dozvole za kretanje tokom policijskog časa izdavati bez vremenskog ograničenja, s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe.


Izvor Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa