10. april 2020.10. apr 2020.
Komunalna policija vrši nadzor stambene zajednice

Komunalna policija vrši nadzor stambene zajednice

Štab za vanredne situacije grada Šapca izdao je naredbu za sve upravnike stambenih zgrada da na svaka 24 sata izvrše dezinfekciju zajedničkih prostorija, kao i da ispred ulaza postave dezo barijere. U vezi s tim Šabački komunalni inspektori, svakodnevno obavljaju nadzor, odnosno kontrolu upravnika stambenih zgrada kako bi se uverili da li sprovode ove odluke.

-Proveravamo da li su upravnici postavili na ulazu u zgradu dezo barjere i da li redovno vrše dezinfekciju zajedničkih prostorija (stepeništa, liftova, gelendera, ulaznih vrata). Lica odgovorna za upravljanje stambenim zajednicama su u obavezi da u toku 24 časa najmanje jednom sprovedu dezinfekciju, a u većim zgradama najmanje dva puta. Upravnici poštuju ove mere u 95 odsto slučajeva i uglavnom ih se pridržavaju - rekla je komunalna inspektora Zorica Pančić prilikom obilaska zgrade Seta u ulici Stana Milanović.

Ona je dodala da tamo gde ne postoje upravnici stanari se sami organizuju.

- Ako stanari nisu u mogućnosti da se organizuju, komunalni inspektor zamoli nekog od stanara da preuzme na sebe tu obavezu, a sunđere i dezinfekciono sredstvo preuzimaju u prostorijama komunalne policije - istakla je Pančić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa