10. april 2020.10. apr 2020.
Vodič kroz najduži policijski čas: Šta se sme, a šta ne sme

Vodič kroz najduži policijski čas: Šta se sme, a šta ne sme

Pred nama je najduži period zabrane kretanja "u komadu", odnosno tačno 60 sati tokom kojih je na celoj teritoriji Srbije zabranjeno da se napušta kuća, stan ili okućnica. Međutim, ima i nekih izuzetaka od ovog pravila, a ko šta može da radi tokom "policijskog vikenda" skupili smo na jednom mestu:

Svi moraju da budu u stanovima i kućama, osim onih koji imaju dozvolu za kretanje tokom policijskog časa

Dozvolu za kretanje tokom zabrane kretanja mogu da zatraže građani kojima je ona potrebna zato što brinu o drugima, kao gerontodomaćice, personalni asistenti ili su roditelji ili staratelji osoba sa autizmom. Dozvola može da se zatraži na portalu eUprave ili podnošenjem zahteva lokalnim samoupravama prema mestu prebivališta.


Bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe treba da se jave u svoj Dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus i nikako ne treba da odlažu odlazak, a svakako neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom, saopštila je Vlada Srbije.

Pri svim Domovima zdravlja rade kovid ambulante, a svi koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom mogu i tokom ovog vikenda, kao i svakoga dana, da dođu u te ambulante u periodu od 07h do 22h. Kovid-ambulante obišla je i naša ekipa.
Milica Rilak portal Nova s

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa