17. april 2020.17. apr 2020.
Gradonačelnik Šapca: Zahvaljujući dobroj organizaciji i kontroli poštovanja mera zaštite, šabačke pijace rade

Gradonačelnik Šapca: Zahvaljujući dobroj organizaciji i kontroli poštovanja mera zaštite, šabačke pijace rade

Zahvaljujući dobroj organizaciji i kontroli poštovanja mera zaštite, šabačke pijace rade- izjavio je danas prilikom obilaska zelene pijace na Živinarniku gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

-Mi smo jedini grad u kojem rade pijace. Do te odluke nismo lako došli. Njoj je prethodilo uređenje sistema i uspostavljanje koordinacije svih službi, kao i obezbeđivanje zaštitne opreme da bi se na svim gradskim pijacama obezbedili uslovi kao u bilokojoj prodavnice- rekao je Zelenović i objasnio da se ovom odlukom grad bori za smanjenje pritiska na prodavnice, omogućuje bolju ponudu sugrađanima, a poljoprivrednicima da zarade neki dinar.

-Ovo je situacija u kojoj svi dobijaju ukoliko se drže reda, i oni koji proizvode i oni koji kupuju- kaže gradonačelnik Šapca.



-Dobrom organizacijom se borimo protiv represije. Naš savet drugima je da uz poštovanje mera i zaštitnu opremu život ne staje. Naša odluka je da ne zaustavljamo život- izjavio je gradonačelnik Šapca.


Da su ovi navodi tačni potvrdila je naša sugrađanka Vera Milinković. Ona je za lokalne medije istakla da je sve dobro organizovano, odnosno da je posbna pažnja posvećena merama bezbednosti.

-Na jednu kapiju se ulazi, na drugu izlazi. Dezinfekcija je obavezna kao u bilo kojoj prodavnici, ali su cene povoljnije, tako da smatram da je odluka da se pijace otvore pravi potez- tvrdi Vera.

-Organizacija je odlična. Svi koji prodajemo imamo zaštitne maske i rukavice. Pridržavamo se svih pravila. Nemam dodirivanja robe od strane mušterija, mi merimo i pakujemo- objašnjava Snežana Šarčević, prodavačica i dodaje da se uoči praznika najviše traži sezonsko povrće, a da su cene ostale na redovnom nivou.

U Šapcu tri otvorene pijace, Kvantaš i gradska Tržnica, odlukom gradskog Štaba za vanredne sitiuacije rade od 2. aprila. Sprovođenje zaštitinih mera kontroliše gradska Komunalna inspekcija, Komunalna policija i službenici koji u vreme vanrednog stanja nemaju redovne dužnosti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa