27. april 2020.27. apr 2020.
Metaloplastika protiv definitivnog prekida

Metaloplastika protiv definitivnog prekida

Rukometni klub "Metaloplastika" je protiv definitivnog prekida sezone i zalaže se da se, po izmenjenom modelu, domaći šampionat privede kraju, naravno, kada situacija to dozvoli i kada ne bude postojao rizik po zdravlje igrača. Šapčani su deo manjine od svega tri srpska kluba koja nisu saglasna sa nedavnim predlogo, rukovodstva domaće lige.

-Partizan, Vojvodina i mi se zalažemo za nastavak takmičenja, opet kažem, ako i kada se ispune svi bezbedonosni uslovi. Smatramo da je to najpoštenije i najdelotvornije, jer bi se vrednovali rad i učinak svih ekipa, ko je najbolji pokazao bi teren i trud, ulaganja u ovu sezonu imao bi smisao. Naravno, nije realno da se odigra čitav plej of, svih deset kola i neophodne su izmene, ali je to bolje od konačnog prekida. Poništavanje sezone treba da bude ili jedina opcija ili poslednja, ukoliko postoje alternative sprovodive u slučaju promene okolnosti - rekao je direktor "Metaloplatike" Slaviša Stojinović.

Opširnije o stavu "Metaloplastike" i predlogu šabačkog kluba o novom sistemu takmičenja, čitajte u narednom izdanju "Glasa Podrinja", na kioscima od četvrtka, 30. aprila.

Podsećamo, rukovodstov lige uputilo je klubovima predlog po kome bi sezona bila i definitivno prekinuta, odnosno poništena. Ne bi bilo šampiona, pobednika Kupa, ne bi bilo timova koji ispadaju u niži rang, a istovremeno ne bi bilo ni ulaska u viši rang. Metaloplastika i Vojvodina bi i naredne godine ostali naši predstavnici u SEHA ligi, ali bi učestvovali i u proširenoj Super ligi (14 timova) od prvog kola.

Konačna odluka će biti donesena, najverovatnije, u prvoj polovini maja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa