27. april 2020.27. apr 2020.
Plej of i plej aut u nižim ligama?

Plej of i plej aut u nižim ligama?

Još nema nagoveštaja rešenja o nastavku ili prekidu fudbalske sezone u Srbiji. Čeka se još odluka u Super ligi, ali se ozbiljno razmatraju i mogućnosti u srpskoligaškom i zonskom rangu. Na regionalnom nivou situacija je komplikovanija i rešenje je teže.

Prema nekim nagoveštajima, u Fudbalskom savezu regiona Zapadne Srbije (FSRZS) razmišljaju o uvođenju plej ofa i plej auta u trećem i četvrtom rangu na ovom području. Kako ni pri zgusnutom rasporedu nema mogućnosti da se odigra 13 kola u Srpskoj ligi i 14 u Zoni, predlog je da se, na osnovu tabela u jesenjem delu, ekipe podele u plej of i plej aut, gde bi se u međusobnim duelima, po jednokružnom sistemu odlučio konačan plasman i preraspodela po rangovima. Odluka se očekuje tokom maja i zavisi od situacije sa epidemijom korona virusa.

U slučaju da ideja postane i zvaničan raspored, Mačva iz Bogatića će se boriti za opstanak u Sl "Zapad", dok će zonaši "Sloga" (Bogosavac) tražiti mesto u Srpskoj ligi, dok će "Mladost" (Prnjavor) biti u boju za spas u Zoni.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa